Tanja Visser Natuurdiëtist & Integraal Voedingstherapeut

Voel je goed: voed je goed!

Stofwisseling

Hieronder vind je meer informatie over voeding ter ondersteuning van de stofwisseling.
Je kunt hierbij denken aan de relatie tussen voeding en de weerstand tegen het Coronavirus, de leverontgifting, schildklier,  bloedglucosehuishouding (bloedsuikerspiegel), insulinehuishouding, metabool syndroom en diabetes.

Metabool syndroom en Voeding Vakblad Ortho Fyto 1 2017
Voeding speelt een belangrijke rol bij het veroorzaken en behandelen van Metabool Syndroom (MetS). Bij MetS is het lichaam minder gevoelig is geworden voor insuline. Dit gaat vaak gepaard met o.a. een hoog normale bloedglucosespiegel, verhoogde bloeddruk en/of cholesterol, overgewicht, jicht, vermoeidheidsklachten en hormonale problemen, zoals overgangsklachten, vergrote prostaat en PCOS. Lees hier verder.....

Verhoog je weerstand tegen Corona/Covid-19

Een belangrijk wapen tegen een infectie met het Coronavirus COVID-19 is het vergroten van de kennis over hoe het virus zich verspreidt en gedraagt als het eenmaal het lichaam is binnengedrongen. De laatste tijd zijn er diverse artikelen verschenen over de rol van COVID-M-en furineprotease-remmers, ACE-receptormodulatoren en inflamasoom NLRP3-remmers. Lees hier verder....

Voeding als medicijn: Casus in de praktijk Parkinson vakblad VNIG 2 2018

Gezond eten is belangrijk. Dat weten we allemaal. Maar wat is nu precies gezonde voeding? Wat voor jou gezond is, is voor iemand anders misschien wel erg ongezond. En andersom. Lees hier meer over persoonlijke voeding als medicijn, behandelopties bij de ziekte van Parkinson en het belang van een multidisciplinaire aanpak. Lees hier verder...…..

Natuurlijke voeding voor gezonde mitochondrien=energie

Mitochondriën zijn de energiefabriekjes in de lichaamscellen en belangrijk voor de productie van ATP, de brandstof voor elke lichaamscel.
Wanner de mitochondriën niet goed werken, wordt de aanmaak van energie in de cel verstoord. Dit kan leiden tot tal van gezondheidsproblemen, zoals ME (CVS), fibromyalgie, hartfalen, hartritmestoornissen, kanker, diabetes, autisme, neurologische pijn, Alzheimer en auto-immuunaandoeningen, zoals Parkinson en MS.
Lees hier verder.....

 


Meer weten over hoe je met voeding je stofwisseling en energiehuishouding kunt optimaliseren?
Lees dan mijn boek Energieherstelplan, te koop via de boekhandel of mijn webshop www.dieetcare-webshop.nl.
Meer informatie over het door mij en mijn collega Marijke de Waal Malefijt ontwikkelde gezondheidsmodel Energieherstelplan vind je ook op www.energieherstelplan.nl.